Kombo: Ledarchill och Lärkans-talko

14.09.2024 kl. 12.00 – 15.09.2024 kl. 14.00

Eftersom det är härligt med remppa och det alltid behövs sociala tillfällen ordnas Kombo: Ledarchill och Lärkans-talko 14-15.9 i Noux för roverscouter och ledare.

De som upplevt SLöhö Absolut Chill vet att man kan vara på Lärkans utan att göra något särskilt. De som njuter av pynjande och fixande kan vara med på ett Mitt i Reno-talko på Lärkans.

Nu när renoveringen kommit igång ser vi att det inte är så lätt att ordna jättemysigt chill där, för vi är trots allt mitt i en renovering. Det finns byggdamm och det är stökigt. Men talkoinsatser behövs och det är kiva att träffas.

Kuksalänk öppen till och med 11.9: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=72973 

Evenemanget är gratis, men det krävs att man är självgående.

Här är spexen och när du läser listan nedan förstår du varför vi har begränsat deltagandet till roverscouter och äldre ledare:

- Det finns inget kök. Man kan alltså INTE ludda omkring i favoritsockorna och baka moccarutor hela dagen som på SLöhö. I Lärkans matsal har vi inrett ett provisoriskt remppakök med mikro, kaffekokare, kylskåp, frys och vattenkokare. Men kärlen är bortförda och vatten får vi från städskrubben och bastun. Köket är helt stängt.

- Det finns ingen stab. Deltagarna är självgående och tillsammans hjälps vi åt att göra veckoslutet ljuvligt.

- Det är inte nystädat. Dammet från slipade väggar och målfärg finns i luften och begränsar givetvis trivseln. Sovlängan har hållits stängd, man kan övernatta om man vil. Eller komma för dagen.

- Det finns ingen abonnerad buss. Vi samåker och kommer och går hur som helst, dock är det nattro i stugan för dem som övernattar mellan 21 och 9, så då vill vi inte ha biltrafik till gården.

- Det finns inget detaljplanerat program men man bada bastu, plocka kantareller, städa och inreda  fågelholkar, experimentera med mikromatlagning, grilla i eldringen, måla en hylla och skruva en möbel och laga fruktsallad. Eller vad man vill.

 

När vi vet hur många vi blir och vilka specialdieter (sista anmälningsdag 11.9) planeras en meny så det finns mat till alla. Men det blir thai-kub, hodare och färdiga bullar istället för lagad mat. Du får gärna hämta med dig dina bästa moccarutor eller vad som helst som du tror förgyller helgen, Meddela om det till Eva eller i anmälans textfält för övrig info, så vi vet.

Fråga gärna Eva på HeSS kansli 0400347641 vad som helst om du undrar något.

 

OBS! Underlakan är ALLTID obligatoriskt på Lärkans. Nästan till och med fast du inte övernattar. :)



Plats
Lärkans Scoutstuga
Ruuhijärvivägen 5
22.10
Mansku workshop Workshop och terapi åt kårer som ansöker om Mannerheimspännen
24.10
Ledarstadsmanöver Jorden runt på 120 minuter Stadsmanöver för roverscouter och ledare i ca 5 personers lag.
06.11
HeSS medlemsmöte Föreningens medlemsmöte
30.11
Scoutbasar på Balders Julstämning och traditioner på lillajul!
03.12
Första hjälpen uppdatering Håller ditt kursintyg från FHJ 1 eller FHJ 2 på att gå ut? Skulle du vilja förnya det, men vill inte gå kursen på nytt ännu? Kom på uppdateringskurs.
13.12
Vargungetåg i Luciakortegen Våra vargungar, 7-9 åringar får vara tomtar för Finlands Lucia