Tips till kåren som åker ut till Lärkans


Detta lönar sig att ta med till förläggningen på Lärkans:

Hushållspapper 
Kökshanddukar
Handdukar för handtvätten i dassen (det finns krokar på både flickornas och pojkarnas sida)

Påminn evenemangets deltagare att ta med underlakan, sockor och pannlampa.

Tipsa dem som för och hämtar barnen med bil att INTE KÖRA UPP, backen kan användas för servicekörning men bilarna lämnas nere vid den lilla sandplanen vid början av Ruuhijärvivägen. Det är 400 meter att gå. 

Vintertid:

Ta med pulkor o.dyl. för race i backen (akta er för trafiken, ställ en stormlykta eller något färggrant vid vägkanten så de få bilar som åker förbi är extra försiktiga!)
Sprutflaska och små spadar för snöskulptur-tävlingar
Stormlyktor för extra belysning inne och kurragömma i mörker

Detta finns för att göra livet lättare:

- Ett torkrum med värmeelement för torkning av våta kläder. Se till att värmebatterien är avstängda då du lämnar stugan och att rummet är tomt då det inte används för torkning.

 -Två pulkor (i lidret) för att frakta upp mat osv. då det är mycket snö. (Om en pulka går sönder meddelar ni förstås kansliet genast efter veckoslutet så kan saken åtgärdas)

- Eldplåtar i lidret för övningar med eld, två eldplatser på gården

- Sångböker (Scouternas, ca 10 st)

- Sällskapsspel

- Mörkläggningsgardiner för filmkväll, högtalare och videoprojektor. Egen läppäre med.

- Basvaror för renhållning och hygien: Toalettpapper (bara för det bruket det är ämnat för, får INTE användas som hushållspapper), diskmedel, diskborstar, -svampar och –trasor. Tvättmedel och redskap för städning, sopsäckar (stora och små), glödlampor, proppar. Om något fattas eller du tog den nästsista – meddela kansliet! OBS! Hushållspapper hör inte till utrustningen, köp det själv.

- Basutrustning för de blessyrer som kan ske under en veckoslutsförläggning. I Första hjälp-skåpet i köket finns grejer för sår, brännskador, värk och de vanligaste lindriga åkommorna. Om du kommer på något som borde finnas, ta kontakt med kansliet.