Vargungetåg i Luciakortegen

13.12.2024 kl. 17.30 – 17.45

I Folkhälsans Luciakortege har Finöands Lucia en hop tomtarna  efter sig och dessa är traditionellt vargungar i scoutkårerna i Helsingfors och omnejd. 

Också i år är temat ljus, och det behövs ju nu! Samarbetet med Folkhälsan är viktigt för oss, det ger en otroligt fin chans till positiv synlighet.

TRÄFF förekortegen:

Alla scouttomtar samlas på Snellmansgatan 2 ALLRA SENAST 13.12 klockan 17.30 (då ska hela gruppen VARA DÄR). Gå och kissa före, det är endast en liten kort stund vi har innan vi går runt hörnet till Domkyrkans trappa. HeSS finns där som vanligt för att koordinera tomtarna. 

 

TIDTABELLEN:

Vi ska vara på Domkyrkans trappa kvart före 18 (därför måste alla vara på plats halv, så vi har en kvart på oss att arrangera oss och kan starta tåget direkt då trafikvakterna visar klarsignal åt oss. Kortegen tar 40-45 minuter.

RUTTEN:

Enligt vad vi vet just nu är rutten Domkyrkans trappa, runt Senatstorget, Alexandersgatan, Espen, Unionsgatan tillbaka till  Senatstorget.

Barnen får gärna ha led-lyktor med, men ingenting med glas som kan gå söder. Varma kläder och glad attityd värmer upp i vintermörkret. Vi hoppas på massor av tomtar i kortegen.

 

 14.09
Kombo: Ledarchill och Lärkans-talko En kombination av Slöhö Absolut Chill (för roverscouter och ledare) och Mitt i Reno-talko för vår scoutstuga i Noux
17.09
Lärkans hösttalko Perfekt chans för en frivilliginsats! Ta med dina kompisar, scouter eller ej, och kom och jobba en stund i Noux.
28.09
Äventyrs- och spejarscouternas jippo Evenemang för kårernas äventyrsscouter och spejarscouter, för 10-15-åringar
05.10
Scoutskaba 2024 Tävlingen om yxan, Tävlingen om sågen och Tävlingen om motorsågen
12.10
Första hjälpen 1 veckoslut Grundkurs i första hjälpen på ett veckoslut
22.10
Mansku workshop Workshop och terapi åt kårer som ansöker om Mannerheimspännen
24.10
Ledarstadsmanöver Stadsmanöver för roverscouter och ledare i ca 5 personers lag.
06.11
HeSS medlemsmöte Föreningens medlemsmöte
30.11
Scoutbasar på Balders Julstämning och traditioner på lillajul!
03.12
Första hjälpen uppdatering Håller ditt kursintyg från FHJ 1 eller FHJ 2 på att gå ut? Skulle du vilja förnya det, men vill inte gå kursen på nytt ännu? Kom på uppdateringskurs.
13.12
Vargungetåg i Luciakortegen Våra vargungar, 7-9 åringar får vara tomtar för Finlands Lucia