Ledarchill/Övningsseglats med happy ending

27.05.2023 kl. 10.00 – 28.05.2023 kl. 13.00

Nu behövs ledarvård!

HeSS hoppas att alla kårer uppmuntrar sina ledare och roverscouter att komma på ledarvård, och ta med sina kaverin. Kvällen kommer att vara ofattbart ljus, den stora bastun fuktig och varm, sanden sval på stranden och havsvattnet ofattbart kallt. Men det kommer att dofta Brieburgare och Trangiagas, lite rök från elden, lite scout från alla sovsäckar som har fått komma ut och vädras.

Vi hoppas också att sjöscoutkårernas båtar är i sjön och filade för en fin säsong. Kanske de visar upp sina fina farkoster åt oss i kvällssolen, kanske vi får sitta och dingla med benen över relingen. Kanske det finns folk men som just har varit på övningsseglats och kan berätta sjömanshäftiga anekdoter vid elden.

Planera in det här veckoslutet som en ljuvlig K18-utfärd för ledare och roverscouter. Det kommer att bli ett bra scoutminne! Du kan sova i halvpluton, kupol, hängmatta eller med en sjöscout. Laga mat på Trangia eller grilla. Bada bastu och nattsimma. Spela krocket By Night eller sjung vid lägerelden - det här vill du uppleva!

Vi erbjuder scoutledarna i medlemskårerna en gemensam tältupplevelse som de kan erbjuda sina kompisar, för att pröva på uteliv och upptäcka att man kan ta upp scouting som hobby också i vuxen ålder.  

Programmet: Bastu, mys, grillning, simning, tältliv

Tidtabell: Lördag 27.5.2023 seglats till Mjölö. Söndag seglats tillbaka efter brunchen. 

Målgrupp: Roverscouter, ledare och deras kompisar

AnmälningsDL: tisdag 9.5.2023

Kuksalänk: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=58441

Pris: 15 €Plats
Mjölö, Helsingfors
13.12
Vargungetåg i Luciakortegen Våra vargungar, 7-9 åringar får vara tomtar för Finlands Lucia