Citymanöver 2023 MetroArt: OBS! Kontroller 17-21.4

21.04.2023 kl. 18.00 – 20.00

I år handlar det om metrokonst. 

Varje vardag kl. 07 under Scoutveckan publiceras här på hemsidan (i detta event) what3words-koordinaterna till en kontroll dit laget (eller en del av det) ska ta sig under det dygnet. Eller så kan ni ta dem allesammans samma dag, tillsammans! Och missar man någon kontroll är det inte jordens undergång.

Tävlingen använder applikationen What3words. Den är gratis. Du kan också skriva in de tre tipsorden i en webbrowser på adressen -kolla adressen- www.what3words.com Ställ in språket på svenska uppe till höger.

Måndag 17.4 är orden ///vada.tennisbana.gynnats

Tisdag 18.4: ///sagor.filmjölk.klistra

Onsdag 19.4: ///korsade.författare.burk

Torsdag 20.4: ///juridik.betydelse.elektrisk

Så här gör du: Ladda appen what3words. Samla ihop ett lag på 2-7 personer. Uppge i anmälan ett telefonnummer som laget går att få tag på (en kontaktperson). Alla anmäler sig i Kuksa oberoende, men i anmälan skriver man in lagets kontaktperson.

Kuksalänk till anmälan: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=58362 

Anmäl dig senast torsdag 20.4 och sätt in specialdieter om du kommer till sista kontrollen, så vi vet att kvällsmålet passar just dig. 

Ta ett foto med metrokonstverket och en scouthalsduk och skicka till HeSSmobilen 0400 347641. På fredagen 21.4 samlas alla lagen kl. 18 på den femte kontrollen i Tölö för finalen, prisutdelning och kvällsmål. Kvällen slutar klockan 20.

Och du behöver ju inte fara och bonga konstverket själv! Skicka din farsa med en scouthalsduk om han åker metro till jobbet anyway. Utnyttja vem som helst i din omgivning som har vägarna förbi de här platserna nån dag under veckan.

På fredagen kan ju laget samlas redan i förväg och komma och hänga till Scoutstationen före tävlingen, vi har bokat utrymmet Tori från kl. 15.30. Scoutstationen fungerar ju som ett self service scoutvardagsrum, du kan värma mat i köket och koka kaffe/te, känn dig som hemma. Kom ihåg att städa undan efter dig också förstås!

Om du har en favorit bland konstverken på metrostationerna (som den här gången inte kom med i vår tävling) får du gärna ta en extra bild, det är alltid kiva och kan vara en fördel.

Mera om appen:

”What3words, ungefär "vilka tre ord", även förkortat w3w, är ett företag som skapat ett geokodningssystem med samma namn, där jordytan är indelad i ett rutnät på 3×3 meter. Varje ruta identifieras med en unik kombination av tre ord, som inleds med tre snedstreck och sedan är åtskilda med punkt. Identifieringskoden kan till exempel se ut så här på svenska: ///megafon.piloter.sjöstjärna, vilket är platsen för stenen Omphalos i Delfi Antika Greklands mittpunkt. För att täcka hela jordytan krävs 40 000 ord.

Konceptet finns i flera språkversioner, (44 olika språk 2020), men orden är inte rakt översatta. Det används av flera räddningstjänster i Storbritannien och Mongoliet införde systemet som en del av posten under 2016, och alla busskurer i landet har ett what3words ID.”

 

PS. Metroallmänbildning kan vara nyttigt att ha.Plats
Helsingfors
14.09
Kombo: Ledarchill och Lärkans-talko En kombination av Slöhö Absolut Chill (för roverscouter och ledare) och Mitt i Reno-talko för vår scoutstuga i Noux
17.09
Lärkans hösttalko Perfekt chans för en frivilliginsats! Ta med dina kompisar, scouter eller ej, och kom och jobba en stund i Noux.
28.09
Äventyrsscouternas jippo Evenemang för kårernas äventyrsscouter, 10-12-åringar
05.10
Scoutskaba 2024 Tävlingen om yxan, Tävlingen om sågen och Tävlingen om motorsågen
12.10
Första hjälpen 1 veckoslut Grundkurs i första hjälpen på ett veckoslut
22.10
Mansku workshop Workshop och terapi åt kårer som ansöker om Mannerheimspännen
24.10
Ledarstadsmanöver Stadsmanöver för roverscouter och ledare i ca 5 personers lag.
06.11
HeSS medlemsmöte Föreningens medlemsmöte
30.11
Scoutbasar på Balders Julstämning och traditioner på lillajul!
03.12
Första hjälpen uppdatering Håller ditt kursintyg från FHJ 1 eller FHJ 2 på att gå ut? Skulle du vilja förnya det, men vill inte gå kursen på nytt ännu? Kom på uppdateringskurs.
13.12
Vargungetåg i Luciakortegen Våra vargungar, 7-9 åringar får vara tomtar för Finlands Lucia