Vargungetåg i Luciakortegen

13.12.2023 kl. 17.40 – 19.00

I Folkhälsans Luciakortege har Finöands Lucia en hop tomtarna  efter sig och dessa är traditionellt vargungar i scoutkårerna i Helsingfors och omnejd. 

Också i år är temat ljus, och det behövs ju nu! Samarbetet med Folkhälsan är viktigt för oss, det ger en otroligt fin chans till positiv synlighet.

TRÄFF förekortegen:

Alla scouttomtar samlas på Snellmansgatan 2 ALLRA SENAST 13.12 klockan 17.45 (då ska hela gruppen VARA DÄR). Gå och kissa före, det är endast en liten kort stund vi har innan vi går runt hörnet till Domkyrkans trappa. HeSS tomtefar Frej ”Krullis” Mattsson finns där som vanligt för att koordinera tomtarna. Krullis är ansvarig arrangör från scouternas sida och får veta sista minuten ändringar i arrangemangen.

 

TIDTABELLEN:

Vi ska vara på Domkyrkans trapp fem-tie före 18 (därför måste alla vara på plats kvart före så vi kan starta tåget direkt då trafikvakterna visar klarsignal åt oss. Kortegen tar 40-45 minuter.

RUTTEN:

Enligt vad vi vet just nu är rutten Domkyrkans trappa, runt Senatstorget, Alexandersgatan, Espen, Unionsgatan tillbaka till  Senatstorget.

Barnen får gärna ha led-lyktor med, men ingenting med glas som kan gå söder. Varma kläder och glad attityd värmer upp i vintermörkret. Vi hoppas på massor av tomtar i kortegen.

 

 13.12
Vargungetåg i Luciakortegen Våra vargungar, 7-9 åringar får vara tomtar för Finlands Lucia