(scout.fi)

Frivilliga Räddningstjänstens grundkurs

10 Mars 2021 kl. 17.30–20.30

Frivilliga räddningstjänsten (FRT) är ett nätverk som består av 53 organisationer och vars larmgrupper stödjer myndigheterna vid olyckor och andra krissituationer. Vanligtvis larmas Frivilliga räddningstjänsten för att leta efter försvunna, men det behövs också frivilliga för att ge psykiskt stöd, leda trafiken och hjälpa till vid evakueringar. Våra hjälpare arbetar till lands och sjöss, och i luften.

Vem som helst som vill hjälpa andra på ett praktiskt sätt kan gå med i Frivilliga räddningstjänstens verksamhet. Frivilliga räddningstjänstens medlemsorganisationer ordnar utbildning för alla frivilliga. Organisationerna utrustar också sina frivilliga. I Frivilliga räddningstjänsten som grundades 1964 i Finland arbetar sammanlagt över 10 000 frivilliga i över 1000 larmgrupper.

Också scouterna är medlemmar i Frivilliga räddningstjänsten! Och det är ju naturligt: Vi är alltid redo att hjälpa. Våren 2021 samarbetar HeSS och FRT genom att erbjuda scouterna två kurser på svenska alldeles gratis.

Här är info om kursen:

Kursen hålls på distans i Teams. En Teams-länk skickas till kursdeltagarna per e-post. Kursdragare är Anders Blomberg.

Tidpunkt: Onsdag kl. 17.30-20.30

Pris: Gratis

Åldersgräns: 16

Så förbereder du dig inför kursen:

Du behöver tillgång till ruta, möjlighet att följa med Mentimeter, menti.com (hjälpmedel som gör kursen mera interaktiv) och får ett förhandsmaterial som du kan kolla på före kursen.

Anmäl dig i medlemsregistret i Kuksa senast 9.3 genom att logga in med ditt ScoutID och använda länken: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=40251

Max deltagarantal: 30 personer

Kursen ger dig helt säkert tankematerial och stimulans inför studentskrivningarna och den ger dig också ett intyg. Kursen är en av dom kurser som erbjuds under civiltjänstgöringstiden. Den här våren kan du alltså få flera rader till i ditt CV bara genom scouternas kurser!Plats
Teams
25.09
Scoutscaban Eau 2021 Vikingaflickorna vill härmed bjuda in era scouter till årets scoutscaba. Scaban går i år under namnet Eau 2021 och går av stapeln 25-26.9 i Nyland.
12.10
Citymanöver + Ledarstadsmanöver KOMBO Stadsmanöver för alla åldersgrupper från spejarscouter uppåt.
21.10
PyroChill på Lärkans på höstlovet för spe + expl Räddningsverket kommer och visar hur man släcker saker som vi bränner. :) God mat och chill utlovas också.
03.11
Föreningens höstmöte Stadgeenligt medlemsmöte på Scoutstationen, Tölögatan 55.
01.12
Första hjälpen uppdateringskväll Uppdateringskväll för både första hjälpen 1 och 2