(scout.fi)

Scoutbasar på Balders

30 November 2019, 15:55 - 15:56

Scoutbasaren på Balders är en gammal tradition. Basaren ordnas för att ge kårerna synlighet och visa upp att vad vi scouter är bra på. Basaren ordnas på lillajulslördagen på Balders festsal, Alexandersgatan 12. Försäljningstiden är kl. 11-14. De senaste åren har vi kunnat vara både ute på innergården och inne i salen. Kårerna ställer ut sina bord med delikatesser, hantverk, lotterier, roliga gåvoidéer... 

Kom till basaren och mingla och få julstämning. Ät grillkorv till lunch på gården, med våffla till efterrätt. Köp en liten present till glöggvärdinnan eller något gott till lillajulskvällen. Och varför inte fixa julklapparna redan nu? Ta en kaffe i Balders café och pröva din lycka i lotterierna. Hur som helst stöder du ungdomsarbetet i Helsingfors då du stöder scoutkårerna.

Till de arrangerande kårerna:

Basarborden bärs på fredagen före basaren klockan 18-20. Någon från HeSS styrelse är på plats med en bordskarta. Kårerna kan också ställa iordning det egna bordet om tid finns.

Hälften av de kårer som har bord på basaren bär bord på fredagen (alla kårers bord bärs alltså men alla kårer behöver inte vara på plats). Bordbärarna ska vara på plats 18.00 på Alexandersgatan 12 i festsalen i tredje våningen.

Basarlördagen

Balders dörrar öppnar klockan 9. Då kan kårerna ställa iordning sina bord. Under basaren delas vandringspriset BordEtt ut. Priset ges åt en kår som har ett tilltalande bord. Varje år är kriterierna för vandringspriset olika. Det gäller att satsa på ett fint bord!

HeSS jobbar vidare med projektet Scoutbasaren hela tiden, så om du vill komma med idéer och förslag, tveka inte att ta kontakt!Plats
Balders
Alexandersgatan 12

13.12
Vargungarnas Luciatåg Kårernas vargungar deltar som tomtar i Folkhälsans Luciakortege.
03.01
Räddningskursen för fartygsresenärer HeSS nyårsgåva till scoutledare: säkerhetsutbildning & minnesvärd upplevelse
03.02
Första hjälpen 1 två söndagar
04.02
Första hjälpen 1 fyra kvällar Första hjälpen grundkurs, alla 16 lektioner ordnas på fyra vardagkvällar.
14.02
HeSS årsmöte Stadgeenligt medlemsmöte med bokslut och verksamhetsberättelse på agendan.
27.02
Första hjälpen uppdatering Uppdateringskurs för kursintygen (korten) Fhj 1 och Fhj2
22.03
HeSS InnebandyCup 2019 Den legendariska Innebandyturneringen kommer igen!
30.03
Första hjälpen 2 två lördagar Fortsättningskursen i första hjälpen går djupare in på redan förvärvad kunskap och färdigheter.
25.04
Citymanöver 2019 Det här är vad kårernas spejarscouter och explorerscouter ska göra på Scoutveckan.
27.04
00:ornas brunch och life coaching Vad vill du med ditt liv, hur vill du att din framtid ska se ut? Hur uppnår du det? Vi hjälper dig hitta svaren.
27.04
Riddarvaka Hemlighetsfull tillställning för de unga scoutledare som beviljats Mannerheims spänne. Efteråt utdelningsceremoni och kafedoria.
28.04
Vargungedag på Sveaborg Härlig utedag med program på Sveaborg för vargungeflocken och dess ledare.
08.05
Lärkans majtalko Det finns massor av olika arbetsuppgifter att göra, mindre svettiga och mera fysiskt krävande, inne och ute. Arbetshandskar och oömma kläder med.
04.06
Ledarrekreation SUP Skön kväll för scoutledare som glider ut på havet i kvällssolen på en SUP-board.
14.09
Kårdag Möjlighet för kårerna att ha egna seminarier samt tillfälle till diskussion om föreningens verksamhet, framtid, mission etc.
19.10
Scoutskaban 2019 Tellus 3.0 Miljöförstöringen på Mars börjar vara så allvarlig att det snart inte går att bo kvar. Men mänskligheten har en tredje chans, en ny planet. Den här gången skickar vi scouterna!
30.11
Scoutbasar på Balders