(scout.fi)

Räddningskursen för fartygsresenärer

03 Januari 2019 kl. 12.00–17.00

Vad är scouting när den är som bäst? Många svarar oförglömliga upplevelser. Nå, här är en serverad för dig igen: Räddningskurs för fartygsresenärer.

Du behöver inte vara sjöscout eller jobba på Sverige-båtarna för att ha nytta av den här. Med den här kursen möjliggör vi för dig för att du kan fara på karaokekryssning med kompisarna och kunna rädda dig också om du skulle ha maximal otur. Kanske du inte har nytta av den här kursen i praktiken. (Vi hoppas du aldrig har det) Men OM det kommer en situation då du behöver fungera rätt instinktivt är vi glada för att du gick den här kursen. Vår målsättning är att du är lite tryggare än förut.

 

Räddningskursen för fartygsresenärer kombinerar på ett intressant sätt en säkerhetsutbildning och en minnesvärd erfarenhet. För grupper ordnar Centret för sjösäkerhetsutbildning (Meriturva) på beställning en räddningskurs, där man lär sig mycket nyttigt om evakuering från ett passagerarfartyg, överlevnad i vattnet och hur man kan rädda sig själv. Under cirka fyra timmar får deltagarna bland annat ta sig ner i en evakueringsstrumpa, träna på att ta sig upp på en livflotte och uppleva evakuering till en helikopter på nio meters höjd.

 

Kostnaden för kursen är 2100 €/grupp (inkl. moms), deltagarantalet max. 16 personer. Åldergräns 18.

 

Vad lär du dig?

Hur en evakueringsstrumpa fungerar

Egenskaperna i en ca 100 personers räddningsflotte

Rätta tekniken att landa, med övningar i både lugnt vatten och i storm

Din personliga optimala ställning för värmesparande

Huddling, alltså gruppflytande

Hur man tar sig i vattnet med flytväst på

Vad en Means of Rescue-flotte är och hur den fungerar

Helikopterräddning med vinsch

Räddningsflottar och hur man använder den

Och mycket mer, kolla mera info på meriturva.fi.

 

I Meriturvas utrymmen i Lojo finns en simuleringsbassäng där man kan träna räddningssituationer i realistiska förhållanden. Bassängen är 43 X 27 X 4 meter och kan simulera vågor och vind i olika styrka.  

 

Kursplats:

Centret för sjösäkerhetsutbildning (Meriturva)

Rajapartiokaari 6

08100 Lojo

(samskjutsar kan säkert koordineras)

 

 

Men det blir över huntti per man! Jo, i vanliga fall! Men i scouterna har du möjlighet att bli subventionerad och kan nu gå kursen för futtiga 30euro. #ocksådethärescouting 

Anmäl dig snabbt, det finns 16 platser och det här kanske blir en engångsföreteelse. Eftersom vi subventioneras av Helsingfors stad har HeSS-kårers medlemmar förkörsrätt i anmälan. Om det blir platser över kan dessa fyllas av övriga scouter.

 

Anmälan:

Anmäl dig genast, det finns 16 platser, men senast 15.11. Kuksalänken har du här, LOGGA IN och anmäl dig som inloggad i Kuksa, helt som alltid.

https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=22544Plats
Centret för sjösäkerhetsutbildning (Meriturva) i Lojo
19.10
Scoutskaban 2019 Tellus 3.0 Miljöförstöringen på Mars börjar vara så allvarlig att det snart inte går att bo kvar. Men mänskligheten har en tredje chans, en ny planet. Den här gången skickar vi scouterna!
28.10
Första hjälpen uppdatering Uppdateringskurs som ger ditt FHj 1 eller Fhj 2-kort tre år längre levnadstid. En förutsättning för att delta är alltså att du har någotdera kortet i kraft.
04.11
Föreningens höstmöte Stadgeenligt medlemsmöte på Scoutstationen, Tölögatan 55.
05.11
"bronspåbröstet-workshop Hemlig workshop där vi tillsammans snidar ihop förtjänstteckenansökningar, och får in dem med det samma. Klappat och klart.
18.11
Första hjälpen 1 fyra kvällar Grundkurs i Första hjälpen
20.11
Första hjälpen 1 fyra kvällar Grundkurs i Första hjälpen
25.11
Första hjälpen 1 fyra kvällar Grundkurs i Första hjälpen
27.11
Första hjälpen 1 fyra kvällar Grundkurs i Första hjälpen
30.11
Scoutbasar på Balders
13.12
Vargungarna i Luciakortegen Kårernas vargungar får vara tomtar i Folkhälsans Luciakortege