(scout.fi)

Dagslägret HAV-18

11 Juni 2018, 09:00 - 15 Juni 2018, 16:00

VÅRA DAGSLÄGER ÄR FULLA MEN DET FINNS PLATS PÅ DAG&NATT-LÄGRET GLASS-18!!!

Dagsläger för barn i åldern 8-11.

Scouternas dagsläger hålls i år på Ungdomsgården Drumsö på Smedjeviksvägen 10.

Lägerdagarna är måndag till fredag från klockan 9 till klockan 16. Programmet är scoutbetonat: vi gör utfärder, övervinner oss själva, rör på oss och utmanar oss själva. Det blir äventyr och lek tillsammans och staben har som målsättning att varje barn ska trivas. Social trygghet är en av målsättningarna för oss.

Vi rör oss omkring på Drumsö med parker och stränder men gör också utfärder runt i Helsingfors. Lägret kommer att ha en paddlingsdag på Drumsö.

Lägren är riktade till alla barn, man behöver inte vara scout - tvärtom är det här en perfekt chans att testa om scouting är något för dig. Våra tre sommarläger i juni har olika program och tema, så man kan delta i alla tre lägren.

Lägret kostar 100 €. Lägerbrev och faktura skickas ut i början av maj. Under lägerdagarna serveras lunch och mellanmål som ingår i priset. Barnen deltar själva i matfixandet, vissa dagar används trangia. 

Sista anmälningsdag 13.4, anmälning sker via Kuksa med länken här:

https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=19502

 

OM LÄGERAVGIFTEN:

Dagslägrens pris är fastställt på basen av vad vi tycker är en skälig summa för ett dagsläger. Det program vi har skruvar upp våra utgifter, men det är ett medvetet val: Vi vill ordna något extraordinärt åt barnen.

Utgifterna per barn på lägret HAV-18 blir ungefär 380€. De får paddla med proffsinstruktörer, de får fara på utfärder, de får en T-skjorta med lägrets logo och på programmet finns workshops som dras av konstnärer.

Staben består av fem (vissa dagar sju) inspirerande ledare som har som målsättning att motivera och aktivera gruppen så alla har vrålkul alla dagar, men samtidigt känner sig trygga. 

Lägren är kraftigt subventionerade tack vare att vi understöds både av regionförvaltningsverket och av olika stiftelser.Lägren gör alltså ett ordentligt minus, och därför kan vi inte fastställa en ”dagsavgift”.

Lägerplatserna kommer att fyllas och det är många som vill vara med. Om ditt barn vill vara med en del av lägret är det fritt fram, men fullt pris.Plats
Drumsö
Smedjeviksvägen 10 a B
27.02
Första hjälpen uppdatering Uppdateringskurs för kursintygen (korten) Fhj 1 och Fhj2
22.03
HeSS InnebandyCup 2019 Den legendariska Innebandyturneringen kommer igen!
30.03
Första hjälpen 2 två lördagar Fortsättningskursen i första hjälpen går djupare in på redan förvärvad kunskap och färdigheter.
25.04
Citymanöver 2019 Det här är vad kårernas spejarscouter och explorerscouter ska göra på Scoutveckan.
27.04
00:ornas brunch och life coaching Vad vill du med ditt liv, hur vill du att din framtid ska se ut? Hur uppnår du det? Vi hjälper dig hitta svaren.
27.04
Riddarvaka Hemlighetsfull tillställning för de unga scoutledare som beviljats Mannerheims spänne. Efteråt utdelningsceremoni och kafedoria.
28.04
Vargungedag på Sveaborg Härlig utedag med program på Sveaborg för vargungeflocken och dess ledare.
08.05
Lärkans majtalko Det finns massor av olika arbetsuppgifter att göra, mindre svettiga och mera fysiskt krävande, inne och ute. Arbetshandskar och oömma kläder med.
04.06
Ledarrekreation SUP Skön kväll för scoutledare som glider ut på havet i kvällssolen på en SUP-board.
14.09
Kårdag Möjlighet för kårerna att ha egna seminarier samt tillfälle till diskussion om föreningens verksamhet, framtid, mission etc.
19.10
Scoutskaban 2019 Tellus 3.0 Miljöförstöringen på Mars börjar vara så allvarlig att det snart inte går att bo kvar. Men mänskligheten har en tredje chans, en ny planet. Den här gången skickar vi scouterna!
04.11
Föreningens höstmöte Stadgeenligt medlemsmöte på Scoutstationen, Tölögatan 55.
30.11
Scoutbasar på Balders