(scout.fi)

Dagslägret SOL-18

04 Juni 2018, 09:00 - 08 Juni 2018, 16:00

VÅRA DAGSLÄGER ÄR FULLA MEN DET FINNS PLATS PÅ DAG&NATT-LÄGRET GLASS-18!!!

 

Dagsläger för barn i åldern 8-11.

Scouternas dagsläger hålls i år på Ungdomsgården Drumsö på Smedjeviksvägen 10.

Lägerdagarna är måndag till fredag från klockan 9 till klockan 16. Programmet är scoutbetonat: Utfärder och uteliv, "lär dig genom att fixa själv", utveckla dig själv, gör något spännande. Det blir äventyr och lek tillsammans och staben har som målsättning att varje barn ska trivas. Social trygghet är en av målsättningarna för oss.

Vi rör oss omkring på Drumsö med parker och stränder men gör också utfärder runt i Helsingfors. En lägerdag kommer att ha kulturinriktning i programmet och en dags tema blir språket (i samarbete med det finska dagslägret som ordnas i samma fastighet).

Lägren är riktade till alla barn, man behöver inte vara scout - tvärtom är det här en perfekt chans att testa om scouting är något för dig. Våra tre sommarläger i juni har olika program och tema, så man kan delta i alla tre lägren.

Lägret kostar 100 €. Lägerbrev och faktura skickas ut i början av maj. Under lägerdagarna serveras lunch och mellanmål som ingår i priset. Barnen deltar själva i matfixandet, vissa dagar används trangia. 

Sista anmälningsdag 13.4, anmälning sker via Kuksa med länken här:

https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=19501 

 

OM LÄGERAVGIFTEN:

Dagslägrens pris är fastställt på basen av vad vi tycker är en skälig summa för ett dagsläger. Det program vi har skruvar upp våra utgifter, men det är ett medvetet val: Vi vill ordna något extraordinärt åt barnen.

Utgifterna per barn på lägret HAV-18 blir ungefär 380€. De får paddla med proffsinstruktörer, de får fara på utfärder, de får en T-skjorta med lägrets logo och på programmet finns workshops som dras av konstnärer.

Staben består av fem (vissa dagar sju) inspirerande ledare som har som målsättning att motivera och aktivera gruppen så alla har vrålkul alla dagar, men samtidigt känner sig trygga. 

Lägren är kraftigt subventionerade tack vare att vi understöds både av regionförvaltningsverket och av olika stiftelser.Lägren gör alltså ett ordentligt minus, och därför kan vi inte fastställa en ”dagsavgift”.

Lägerplatserna kommer att fyllas och det är många som vill vara med. Om ditt barn vill vara med en del av lägret är det fritt fram, men fullt pris.


Kontaktperson

Plats
Drumsö
Smedjeviksvägen 10 a B
01.12
Scoutbasar på Balders Mysig traditionell scoutbasar på Alexandersgatan 12
13.12
Vargungarnas Luciatåg Kårernas vargungar deltar som tomtar i Folkhälsans Luciakortege.
03.01
Räddningskursen för fartygsresenärer HeSS nyårsgåva till scoutledare: säkerhetsutbildning & minnesvärd upplevelse