Scoutbasar på Balders

30 November 2019 kl. 11.00–14.00

Scoutbasaren på Balders är en gammal tradition. Basaren ordnas för att ge kårerna synlighet och visa upp att vad vi scouter är bra på. Basaren ordnas på lillajulslördagen på Balders festsal, Alexandersgatan 12. Försäljningstiden är kl. 11-14. De senaste åren har vi kunnat vara både ute på innergården och inne i salen. Kårerna ställer ut sina bord med delikatesser, hantverk, lotterier, roliga gåvoidéer... 

Kom till basaren och mingla och få julstämning. Ät grillkorv till lunch på gården, med våffla till efterrätt. Köp en liten present till glöggvärdinnan eller något gott till lillajulskvällen. Och varför inte fixa julklapparna redan nu? Ta en kaffe i Balders café och pröva din lycka i lotterierna. Hur som helst stöder du ungdomsarbetet i Helsingfors då du stöder scoutkårerna.

Till de arrangerande kårerna:

Basarborden bärs på fredagen före basaren klockan 18-20. Någon från HeSS styrelse är på plats med en bordskarta. Kårerna kan också ställa iordning det egna bordet om tid finns.

Hälften av de kårer som har bord på basaren bär bord på fredagen (alla kårers bord bärs alltså men alla kårer behöver inte vara på plats). Bordbärarna ska vara på plats 18.00 på Alexandersgatan 12 i festsalen i tredje våningen.

Basarlördagen

Balders dörrar öppnar för kårerna klockan 9. Då kan kårerna alltså ställa i ordning sina bord. Under basaren delas vandringspriset BordEtt ut. Priset ges åt en kår som har ett tilltalande bord med innovativa produkter och estetiskt upplägg. Det gäller att satsa på ett scoutsmart och attraktivt bord!

HeSS jobbar vidare med projektet Scoutbasaren hela tiden, så om du vill komma med idéer och förslag, tveka inte att ta kontakt!Plats
Balders
Alexandersgatan 12
13.12
Vargungarna i Luciakortegen Kårernas vargungar får vara tomtar i Folkhälsans Luciakortege